Tiden efter döden

När jag börjar smälta att min pappa faktiskt inte finns längre, kommer tankarna. Tänk om.. är två ord som ständigt kretsar omkring i huvudet. Tänk om pappa inte hade druckit så mycket. Tänk om pappa aldrig varit svartsjuk på sina barn, och då kunnat behandla dem och älska dem så som en pappa bör. Tänk om pappa faktiskt hade brytt sig om, och intresserat sig för mig. 

Jag önskar att jag hade haft flera lyckliga minnen av pappa. Tyvärr är det de mindre lyckliga minnena som sitter djupare, och därför finns mer nära till hands när jag försöker tänka tillbaka. Min bild av pappa är en man som lätt brusar upp, en cigg i handen och ett vinglas i den andra. Hur hemskt är inte det? Jag vill också ha den här kärleksfulla pappan som mina vänner har..

Ett fint minne, ett av de enda, som jag har är ridningen. Pappa och jag brukade rida tillsammans. Det var lyckliga stunder då det bara var han och jag.


Nu börjar det juridiska komma. Jag och mina syskon är bröstarvningar, alltså ärver vi allt pappa äger. En bodelning ska göras då vi delar upp allt, gården ska säljas, hästen ska säljas, katterna ska lämnas in på hem och begravningen. Denna begravning som jag stressar över, oj vad det kommer bli jobbigt.
Fredagen 6 november, v.45 i Täby kyrka. Usch.

Kommentarer:

1 Anonym:

Fina laah
Alla människor reagerar olika och ala känner olika. Allt är rätt, oavsett hur man känner. Att tänka "tänk om" är inte fel, det är helt okej och det är många gånger man tänker dom tankarna. Oavsett om det handlar om maten man handlat i mataffären eller om den snygga killen man inte inte gick fram till. Det viktiga i den här situationen är att tänka "tänk att", tänk att du har världens finaste mamma, världens finaste syskon som älskar dig oavsett hur mycket ni träffas, och att de alltid finns där för bara dig. Tänk att du har fantastiska vänner som älskar dig och älskar att ha dig, precis som du är, i sina liv.
Alla liv har ett slut, men som man brukar säga, att slutet är starten på resten av livet. Pappa mår bra nu, han är inte sjuk och mår inte dåligt. Han är hos Grim och Fjalar, undrar vilken häst som är hans?
Tänk att du kan gå vidare, att du kan fokusera på din framtid, du ska ut på ditt livs äventyr i januari och sen kanske du börjar plugga och träffar massor av nya människor som kommer älska att ha dig i sina liv.
Slutet är början på resten av livet!

Älskar dig laah och önskar att jag just nu satt i din soffa, åt godis, chips och tittade på let's dance ❤️

Kommentera här: