Sjukuppdatering

Hejhopp!

Jag har inte skrivit på bloggen på ett tag, inte ens tänkt på den faktiskt. Jag har inte haft lust till att blogga då inget intressant händer i mitt liv. Nu har jag dock fått flera frågor kring bloggen, så here I am.

Jag har precis kommit hem från Danderyds sjukhus. Det har varit mitt hem i två veckor nu. Nej, jag är inte dödligt sjukt. Jag vet knappt vad som har varit fel. 
 
Jag gick till vårdcentralen för två veckor sedan för att det var tungt att andas in djupt plus att jag hade huvudvärk under flera veckors tid. Därifrån skickades jag till akutmottagningen på Danderyd för röntgen av lungorna. De kollade lungorna, EKG, och gjorde femtioelva andra tester, utan resultat. Jag skrevs in på en avdelning för observation.
 
Ett dygn senare började jag få hög feber; 40 grader till och från varje dag i 6 dagar. Varje dag tog de flera rör blod, röntgade samt gjorde alla möjliga olika undersökningar. 

När jag legat inne en vecka och inget hade visats på någon undersökning, mer än höga lever- och infektionsvärden, började aptiten att försvinna. Magen började göra ont när jag åt, jag drack väldigt lite och sov väldigt mycket. Dropp sattes in nattetid, näringsrapporter skrevs och hela faderullan. Då upptäcktes det att jag hade en väldig järnbrist. Tabletter morgon och kväll, samt en sömntablett varje dag. Det är nämligen inte alltid lätt att sova med två, oftast rätt sjuka, rumskamrater. Min kropp har lidit av näringsbrist den senaste veckan, så under de senaste dagarna har tester varit svåra att utföra då jag lätt blivit svimfärdig.

Jag mår inte tipptopp just nu, men bra mycket bättre. Jag blev utskriven idag för att vila upp mig hemma i drygt en vecka. Det var med gråten i halsen jag sa hejdå till sköterskorna på sjukhuset. Jag är en trygghetsmänniska, och min trygghet har varit sjukhuset i två veckors tid. Sköterskorna ska vara där, precis som de har varit varje dag i två veckor. Det är svårt att säga hejdå till människor man vant sig vid. Man kan enkelt konstatera att jag och förändringar inte är en bra kombo.
 

Nu vet ni allt om min spännande upplevelse. 
Jag ska sova nu.
Toodles!